Az Ifikről

Ribár Edit néni (Piri néni édesanyja) 1972-ben, az intézmény alapításakor érkezett az iskolába.
Ő volt az első balatoni tábor vezetője. Akkor még csak tanárok vitték a gyerekeket táborozni. Az akkori nyolcadikosok olyan jól érezték magukat a táborban, hogy Edit nénitől megkérdezték, hogy jövőre is mehetnének-e. Tőle származik az Ifi elnevezés is, ugyanis ettől kezdve a már elballagott diákok, mint segítők tudtak jönni a táborokba.
Először még csak két-három Ifi ment táboroztatni a nyolc tanár mellé, majd egyre több és több. Ebben az időben kezdett el ifiskedni Piri néni. Ekkor a táboron kívül a gyereknap megrendezése is az Ifik hatásköre alá került. Amikor Edit néni nyugdíjba ment, akkor Gelencsérné Pápa Tünde néni vette át tőle a csapatvezetőséget. A tábor vezetése a diákönkormányzat kezébe került, aminek a vezetője Tünde néni lett. Piri néni ekkor már tanárként dolgozott az iskolában. Megkérték, hogy legyen a diákönkormányzat vezető helyettese. Később Tünde néni Piri néninek adta át a táborvezetői címet. Ez idő tájt már jóval több ifi tevékenykedett. Piri néni felajánlotta az ifik segítségét az évközi iskolai programokhoz, melyekben azóta is szorgosan segítünk. Azóta egyre több ifi jár le táboroztatni. Szerencsénkre, az utánpótlással sincs gond. Évről évre mindig jelentkezik nyolc-tíz ember, aki szeretne csatlakozni hozzánk.
A táborvezető helyettes jelenleg Kaló Bernadett néni, azonban 2016-tól egy új tanárral bővülünk, Malomsoki Tünde néni személyében.
Az iskola vezetősége is teljes támogatással áll mellénk, ezt bizonyítja Wellisch Katalin igazgatónő beszéde is:

 

További érdekességekért keressék a Mezőszél - Ifik Facebook oldalát: https://www.facebook.com/mezoszelifik